STARI PUNTIJAR

Teletina u limunovom soku za koju će vam trebati tek svakodnevnih nekoliko sastojaka

 Zeljko Puhovski/Cropix
Zlatko Puntijar s nama je podijelio recept za ovaj jednostavan ručak...

Trebat će vam:

80 dkg teletine od buta
20 dkg špeka
10 dkg krušnih mrvica
20 dkg maslaca
sol, papar, muškatni oraščić
sok jednog limuna
4 dl vrhnja za kuhanje
2 dl kiselog vrhnja

Priprema:

Meso narezati na manje odreske, na njih položiti ili prošpikati špek, posoliti, uvaljati u krušne mrvice, prepržiti na maslacu, odvojiti u drugu posudu. U prvu posudu gdje se meso pržilo uliti s vrhnjem sol, papar, limunov sok i muškatni oraščić, pustiti da prokipi, na kraju dodati kiselo vrhnje, vratiti odreske i pustiti dok ne zakipi. Najbolje poslužiti krokete od kukuruznog brašna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:52