Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g filea brancina
- 4 jušne žlice maslinova ulja
- cvijetna sol
- sok od limuna
- ZA KREMU OD RUKOLE:
- 1 češanj češnjaka
- 2 dcl maslinova ulja
- 1 glavica luka srednje veličine
- 50 g rukole
Priprema
1. korak
Isfiletiranog brancina začinimo, iskosamo i pustimo da se marinira.
2. korak
Na zagrijanu tavu stavimo 1 dcl maslinova ulja i režanj češnjaka. Kada je češnjak lagano ispržen vadimo ga iz tave a na to bacamo sitno iskoni luk.
3. korak
Luk dinstamo dok se ne raspadne i zaljevamo ga s temeljcem od povrća. Kad se luk dobro prodinstao dodajemo rukolu. Sve zajedno dinstamo 1min i zalijemo s još malo temeljca od povrća.
4. korak
Tako prodinstanu rukolu izmiksamo sa štapnim mikserom te začinimo po želji (sol,biber i maslinovo ulje). Krema od rukole ide na tanjur, a tartar na kremu. Uz to se poslužuje tostirani kruh, a sljubiti možete i čašu pjenušca.
Restaurant Badi, chef kuhinje Moris Damiani
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....