Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 500 g krumpira, oguljen i narezan na kockice
- 500 g blitve
- 5 tankih kora
- 2 jušne žlice maslaca
- 150 g kozjeg ili ovčjeg sira
- 4 jaja
- 250 ml slatkog vrhnja
- sol, papar
- 100 g maslaca
Priprema
1. korak
Krumpir skuhajte u slanoj vodi. Blitvu operite i narežite pa je kratko skuhajte u kipućoj slanoj vodi. U međuvremenu pripremite kore tako da svaku obilno namažete otopljenim maslacem i slažete jednu na drugu u kalup za pečenje.
2. korak
Kad je krumpir skuhan zgnječite ga i pomiješajte s ribanim sirom. Eventualno dodajte sol i popaprite. U posebnoj posudi pomiješajte jaja i slatko vrhnje pa dodajte krumpiru. Umiješajte blitvu pa smjesu složite na pripremljene kore. Pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok ne postane zlatno-smeđa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....