Izvor naslovne fotografije: TheKitchn
Ovo je pravi ljetni ručak. Lagan, zdrav i ukusan. Iskoristili smo pomidore s place, talijansku mozzarellu i žgance. Odlična je topla, ali dobro će vam prijati i hladna za večeru i šalicu hladnog jogurta.
Pobrinite se da imate:
- 800 ml povrtni temeljac
- 200 g instant palente
- malsinovo ulje
- 3 žlice pesta od sušenih rajčica (sad ga već možete povoljno kupiti u malim pakiranjima u supermarketima)
- 6 narezanih (zrelijih) rajčica “šljivara”, može i cherry ako ne nađete šljivare
- 250 g mozzarele (nemarno nakidane ili krupnije narezane)
- 1 stručak svježeg bosiljka (natrgani listići)
- 1 žlica aceta balsamica
Izvor fotografije: Baking Obsession
Zagrijte pećnicu na 200°C. Zakuhajte temeljac do vrenja a zatim ubacite instant palentu u njega pa kontinuirano miješajte do ke postane jako gusta. Pustite da se ohladi a zatim izlijte u kalup za pite pa pecite kojih 20 minuta.
Izvadite pitu, nemojte štedjeti na rajčicama i siru pa sve zapecite još nekih 5 minuta dok se sir lijepo ne rastopi. Sve prelijte s maslinovim uljem i pospite listićima svježeg bosiljka, a možete dodati i malo majčine dušice.
Istu pitu možete nadjenuti pečenim patlidžanima ili sirom i gljivama.
Izvor fotografije: CarasCarvings
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....