Osso bucco u doslovnom prijevodu znači ''šuplja kost'' ili ''kost s rupom'', a ono što iz te kosti ostaje u ukusnom mesnom šugu je neprocjenjivo. Između ostalog, trebat će vam dobar komad mesa i dobro zagrijana tavica!
Trebat će vam:
4 odreska juneće koljenice (kost sa srži mora biti u sredini) 5 dag maslaca 8 žlice maslinovog ulja 2 glavice crvenog luka 5 režnjeva češnjaka 4 veće mrkve pola celera 4 lista lovora 2,5 dl bijelog vina malo mekog brašna 1 kg pelata zajedno sa sokom peršin sol i papar žličica nasjeckanog timijana |
Priprema:
Zagrijte maslac i maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, mrkvu i celer narezane na trakice te pirjajte 10 minuta. Na posebnoj tavice zapecite odreske prethodno s obje strane uvaljane u brašno. Kad se meso lijepo zapeklo, stavite ga na pirjano povrće. U tavicu u kojoj ste pekli meso ulijte vino i kratko prokuhajte. Zatim dodajte pelate s tekućinom, lovor, nasjeckani peršin i timijan. Posolite, popaprite i naribajte malo limunove korice. Kad se sve sjedinilo, prelijte umak po mesu. Poklopite i pirjajte još 1 sat na laganoj vatri. Servirajte s pire krumpirom i pospite s malo nasjeckanog peršina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....