MEKSIČKA IKONA

TAKO SE JEDU TACOSI: Kukuruzne tortilje

 Željko Grgić / HANZA MEDIA
Meksička ikona, kebab Latinske Amerike, gyros i shawarma države u Trumpovoj nemilosti. Taco. Od najluksuznijih restorana do prodavača na biciklima, ovo kultno jelo može se pronaći u svakom kutku Meksika, ali i ostalih svjetskih metropola

230 g brašna od bijelog kukuruza
290 ml tople vode
sol
125 g svinjske masti ili maslaca

Zagreb, 311019.
Ulica Filipa Grabovca 1.
Restoran El Toro.
Tacos,tortilja i umaci. Kuhar Mario Mihelj.
Foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / HANZA MEDIA

Maslac (ili mast) narežite na kockice i utrljajte ga u brašno dok ne nastane masa nalik krušnim mrvicama. Dodajte sol i vodu i zamijesite mekano tijesto. Pokrijte ga plastičnom folijom i ostavite da odmori u hladnjaku minimalno pola sata. Podijelite tijesto u kuglice veličine golf loptica. Na kuglicu stavite masni papir i dlanovima pritisnite kako biste dobili oblik tortilje. Ponovite sa svakom kuglicom. Zagrijte tavu (bez ulja) na srednje jakoj vatri i pecite par minuta sa svake strane te poslužite po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 06:56