Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 češnja češnjaka
- 1 mrkva narezana na kolutiće
- 300 g pasirane rajčice
- 300 ml suhog crnog vina
- 400 g širokih rezanaca
- 50 ml maslinova ulja
- 300 g junetine (od plećke), narezane na kockice
- nekoliko odkoštenih suhih šljiva
- 50 g fino naribanog parmezana
- 1 žličica svježe majčine dušice
- 1/2 žličice korice limuna
Priprema
1. korak
U širokoj tavi, na malo maslinova ulja, propržite češnjak. Zatim dodajte mrkvu i malo promiješajte, a zatim i pasiranu rajčicu. Kuhajte kratko miješajući. Ulijte 1,5 dcl vina i sve zajedno kuhajte na srednje jakoj vatri 15-ak minuta.
2. korak
Zatim dodajte ostatak vina i kuhajte daljnjih 15-ak minuta. Umiješajte suhe šljive. U međuvremenu skuhajte tagliatelle prema uputama proizvođača. Kockice junetine prepržite na tavi na malo maslinova ulja i umiješajte ih, sa sokom od pečenja, u umak s rajčicama i vinom. Dodajte majčinu dušicu i koricu limuna.
3. korak
Kuhane i ocijeđene tagliatelle pomiješajte s umakom i servirajte s parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....