Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- Za 3 kilograma:
- 2,25 kg svinjske plećke narezane na komade
- 600 g svinjskog čvrstog masnog tkiva
- 50 g kuhinjske soli
- 10 g crnog papra (mljevenog)
- 50 g češnjaka (granulat)
- sezonski začini po želji (bosiljak, koromač, majčina dušica, kim)
- kvalitetnog crnog vina (ohlađeno)
- 3 metra svinjskog crijeva (namočiti i isprati u mlakoj vodi 30 minuta prije nadjevanja)
Priprema
1. korak
U ohlađenu posudu stavite meso, sol, papar i češnjak te sve zamiješajte rukama.
Pokrijte posudu folijom i ostavite je u frižideru najmanje 2 sata, a preporučljivo
je staviti u frizer na 30 minuta do jednog sata, dok se meso jako ohladi, ali ne i smrzne.
2. korak
Sameljite meso na kućnu mašinu, u ohlađenu posudu. Samljevenu smjesu miješajte
u samostojećem mikseru na najslabijoj brzini jednu minutu ili ručno. Dodajte
rashlađeno vino i miješajte na srednjoj brzini još jednu minutu, sve dok nadjev ne
upije vino i smjesa postane kompaktna. Mali komad nadjeva oblikujte rukama kao
pljeskavicu i ispecite na tavi da vidite jeste li zadovoljni s okusom i količinom začina.
3. korak
Nakon naknadnog dodavanja začina zamiješajte nadjev još jednu minutu. Spreman nadjev nadjenite u svinjsko crijevo tako da između nadjeva i crijeva nema vidljivih mjehurića sa zrakom. U slučaju da ih ima, koristite sterilnu iglu i bocnite na mjestu gdje se pojave zračni mjehurići. Veličinu odredite po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....