Priprema: 10 minuta • Pečenje: 10 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
100 ml passate ili kiselog vrhnja
1 šaka svježeg bosiljka, timijana, origana i drugog začinskog bilja po želji
1 paprika
1 rajčica
1 manji komad slanine
1-2 kugle mozzarelle
8 tortilja
Priprema:
U posudici pomiješajte umak od rajčice sa začinskim biljem, soli, paprom, malo maslinova ulja i prstohvatom šećera. Ako radite bijelu pizzu, pomiješajte kiselo vrhnje, začine, sol i papar. Povrće i slaninu nasjeckajte na manje komadiće, a mozzarellu prstima natrgajte na komadiće. Tortilje premažite umakom po želji, pospite sirom, povrćem i sitno sjeckanom slaninom. Prebacite ih na papir za pečenje i pecite 10 minuta na 200 stupnjeva, dok tortilja ne postane hrskava, a sir se otopi. Narežite na kriške i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....