Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- 900 g krumpira
- 1 jaje
- 40 g maslaca
- oštro brašno (koliko tjesto upije)
- glatko brašno (koliko tjesto upije)
- sol
- krušne mrvice
- domaći pekmez od šljiva
Priprema
1. korak
Skuhani krumpir u ljuski oguliti i proterati kroz mašinicu za krumpir. Ohlađenom krumpiru dodati maslac, jaje, i brašna koliko upije. Ovisno o
tvrdoći tijesta između 300 i 400 g brašna.
2. korak
Tijesto razvući u valjak promjera 3 cm, rezati na duljinu 2 cm i oblikovati luleke kao na slici. Kuhati u slanoj vodi.
3. korak
Popržiti na krušnim mrvicama i maslacu te poslužiti sa pekmezom od šljiva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....