Trebat će vam:
500 g brašna 2-3 žlice ulja 1 žlica octa prstohvat soli 2-2,5 dl mlake vode |
Za nadjev:
1,5 kg svježeg sira 2-3 jaja prstohvat soli |
Priprema:
Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti ga da se odmara barem 30 minuta do sat vremena. Na veći stol staviti čisti stolnjak i na sredinu položiti nauljeno tijesto. Prvo ga malo razvući prstima pa dlanovima nježno razvlačiti prema rubovima stola, dakle od sredine prema rubovima preko kojih tijesto može i padati. Ako vam negdje pukne, ne očajavajte, ne može uvijek ispasti savršeno, a pokrpat će se kasnije rolanjem. Rasporediti nadjev do polovice površine tijesta, nagnuti stolnjak i podižući ga zarolati tijesto u usku kobasicu. Rezati pomoću tanjurića ili dlanova na manje komade. Štruklje poredati na nauljen pleh, okrenuti ih da se naulje i s druge strane. Peći na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....