Štrudl sa suhim smokvama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 65 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 180 g brašna
  • 75 g šećera
  • 40 ml maslinova ulja
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 naribana korica limuna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Za nadjev:
  • 100 g grubo sjeckanih suhih smokava
  • 2 žlice ruma
  • 50 g krupno nasjeckanih oraha ili badema
  • 4 žlice džema od šljiva

Priprema

1. korak

U zdjelu stavite navedene sastojke i lagano ih umijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ako se lijepi ili je suho, po potrebi dodajte još brašna ili kap hladne vode. Omotajte tijesto prozirnom folijom pa stavite 30 min u hladnjak.

2. korak

U međuvremenu pripremite nadjev tako što ćete pomiješati sve sastojke. Izvadite tijesto iz hladnjaka, podijelite ga na dva dijela pa ih razvaljajte u dva pravokutnika širine otprilike 18 cm. Na sredinu rasporedite nadjev pa zamotajte kao roladu i dobro pritisnite krajeve. Pecite 30 min na 180°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 22:22