Kuha: Slavica Šagolj
Kuhanje jaja za Uskrs događaj je koji zabavlja cijelu moju obitelj. Moje prvo pitanje uvijek je - koliko ih staviti kuhati? Bude tu svakakvih brojki koje, naravno, ignoriram i kao svaka osoba koja vlada svojom kuhinjom radim po svom. E tu je zamka, jer naravno uvijek mislim da će ih faliti pa dodam još dva komada više, ma ne pet više da ne zafali. Jer uvijek mi se mota po glavi misao što ako se mojim gostima osladi hrana, a na tanjuru više nema ničega…
To je situacija koju nitko ne želi doživjeti za svojim stolom. Uglavnom, krajnji rezultat je košarica puna kuhanih jaja, a ja sam uslijed pomnog proračuna naravno zaboravila i na pisanice koje su donijeli gosti... Budući da mi se takva situacija ponavlja gotovo nakon svakog Uskrsa, netom poslije kuhanja i bojanja (naravno u luku, prahu cikle ili koprive koji se mogu nabaviti u specijaliziranim dućanima sa začinima) jaja stavljam odmah u hladnjak jer tako mogu stajati i do sedam dana. A, kad završe blagdani smišljam recepte kako iskoristiti višak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....