720 g janjetine 4 žlice umaka od jogurta i mente 4 žlice umaka od patlidžana i paprike svježi krastavac |
Umak od jogurta i mente
200 g grčkog jogurta 10 listića mente sok jedne limete 10 ml maslinovog ulja sol i papar |
Mentu nožem izrežite na sitne trakice. Ostale sastojke pomiješajte i dodajte mentu.
Umak od patlidžana i paprike
1 patlidžan 1 paprika 1 žličica tahini paste 1 žličica tostiranog sezama 4 režnja češnjaka 1 žlica svježeg peršina sok pola limuna sok pola limete 30 ml maslinovog ulja |
Patlidžan i papriku ispecite na roštilju. Izrežite ih na sitno te dodajte tahini pastu, sezam, protisnuti češnjak, peršin, limun, limetu i maslinovo ulje. Sve promiješajte.
Burger slažite tako da na pecivo stavite umak od jogurta i mente, zatim umak od patlidžana i paprike pa meso, malo rikule te poklopite drugom polovicom peciva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....