JEDU NAM SE SOČNI BURGERI

ŠTO JE ROŠTILJ BEZ BURGERA? Janjeći burger

 Mario Kučera
Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.
720 g janjetine
4 žlice umaka od jogurta i mente
4 žlice umaka od patlidžana i paprike
svježi krastavac

Umak od jogurta i mente

200 g grčkog jogurta
10 listića mente
sok jedne limete
10 ml maslinovog ulja
sol i papar

Mentu nožem izrežite na sitne trakice. Ostale sastojke pomiješajte i dodajte mentu.

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Umak od patlidžana i paprike

1 patlidžan
1 paprika
1 žličica tahini paste
1 žličica tostiranog sezama
4 režnja češnjaka
1 žlica svježeg peršina
sok pola limuna
sok pola limete
30 ml maslinovog ulja

Patlidžan i papriku ispecite na roštilju. Izrežite ih na sitno te dodajte tahini pastu, sezam, protisnuti češnjak, peršin, limun, limetu i maslinovo ulje. Sve promiješajte.

Burger slažite tako da na pecivo stavite umak od jogurta i mente, zatim umak od patlidžana i paprike pa meso, malo rikule te poklopite drugom polovicom peciva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 09:31