Zagrij tavu

Stiglo je i to doba godine! Pečemo kobasice sa zeljem i posebnim dodatkom, tek sad ćete ih obožavati

 Instamatics/Getty Images
Kobasice, pogotovo pečene, mogu teško pasti na želudac, no dodate li im ovo voće, dobit ćete preukusno i laganije jelo

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

6 svinjskih kobasica za pečenje
1 žlica maslaca
1 žlica maslinova ulja
1 luk
1 jabuka
3 režnja češnjaka
400 g rezanog kiselog kupusa
1 žlica šećera
½ žličice soli

Priprema:

Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasice i pržite 8-10 minuta, povremeno okrećući, dok ne porumene sa svih strana. Izvadite kobasice iz tave i ostavite ih sa strane.

Vratite tavu na srednje jaku vatru i dodajte maslac i maslinovo ulje.

Nakon što se maslac otopi, dodajte narezani luk i jabuku i pirjajte 5 minuta, ili dok luk i jabuke ne omekšaju. Umiješajte usitnjeni češnjak i pirjajte dok češnjak ne zamiriše. U tavu dodajte ocijeđeni kiseli kupus, dodajte šećer i sol i kuhajte još 3-4 minute uz povremeno miješanje. Dodajte kobasice, smanjite vatru na nisku i pokrijte poklopcem. Pirjajte 15-20 minuta, odnosno dok se kobasice ne skuhaju.

Maknite tavu s vatre i ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego što je ukrasite svježe nasjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2024 18:19