500 g srdela
500 g blitve
250 g fažola
100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2-3 prstohvata krupne soli, svježe mljeveni papar
Ako ste kupili domaći suhi fažol (grah), stavite ga močiti preko noći. Isperite ga i stavite ga kuhati u dobro posoljenu vodu, a kad omekša, procijedite ga. U međuvremenu, blitvu operite i stavite kuhati u malo vode te povežite s fažolom. Začinite maslinovim uljem, soli i svježe mljevenim paprom. Ugrijte gradele i ispecite srdele, te poslužite po korčulanski - srdele i blitva s fažolom.
Zelje na tabak sa šalšom
500 g divljeg zelja (kupus ili raštika)
200 ml šalše
100 ml maslinova ulja
sol, papar
Kupus (divlje zelje ili raštika) narežite na trakice (bijeli tvrdi dio ne koristite), pa stavite kuhati u dobro posoljenu vodu. Kada omekša, povežite sa šalšom i podlijte uljem te uskladite okuse.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....