Trebat će vam:
2-3 komada teleće koljenice
2 žlice brašna
1 luk
2 mrkve
1 komad korijena celera
1 korijen peršina
3 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
2 lovorova lista
Timijan
200 ml bijelog vina
450 ml temeljca
Sol i papar
Priprema:
Komade koljenice najprije začinite soli i paprom i uvaljajte u brašno, protresite i kratko ih zapecite na tavi sa svih strana. Luk nasjeckajte na sitno. Isto napravite i s mrkvom, češnjakom, celerom i peršinom. Kada ste meso zatvorili sa svih strana, stavite ga na tanjur, a na istoj masnoći pirjajte povrće. Začinite soli i paprom i pirjajte oko pet do 10 minuta. Dodajte koncentrat rajčice, vratite meso i dodajte vino pa kuhajte dok alkohol ne ispari. U zdjelu zatim ubacite grančice timijana i lovorov list. Dodajte temeljac i smanjite vatru. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena do dva sata, ovisno o veličini komada mesa. Meso bi na kraju kuhanja trebalo biti mekano i raspadati se na dodir. Za vrijeme kuhanja povremeno provjerite meso i prema potrebi dodajte temeljac. Poslužite uz prilog po želji.