NEDJELJNI RUČAK

Sporo kuhana teleća koljenica u umaku od korjenastog povrća i bijelog vina

 Deposit Photo/
Iako se čini komplicirano, sama priprema ovog jela neće vam oduzeti previše vremena...

Trebat će vam:

2-3 komada teleće koljenice

2 žlice brašna

1 luk

2 mrkve

1 komad korijena celera

1 korijen peršina

3 režnja češnjaka

1 žlica koncentrata rajčice

2 lovorova lista

Timijan

200 ml bijelog vina

450 ml temeljca

Sol i papar

Priprema:

Komade koljenice najprije začinite soli i paprom i uvaljajte u brašno, protresite i kratko ih zapecite na tavi sa svih strana. Luk nasjeckajte na sitno. Isto napravite i s mrkvom, češnjakom, celerom i peršinom. Kada ste meso zatvorili sa svih strana, stavite ga na tanjur, a na istoj masnoći pirjajte povrće. Začinite soli i paprom i pirjajte oko pet do 10 minuta. Dodajte koncentrat rajčice, vratite meso i dodajte vino pa kuhajte dok alkohol ne ispari. U zdjelu zatim ubacite grančice timijana i lovorov list. Dodajte temeljac i smanjite vatru. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena do dva sata, ovisno o veličini komada mesa. Meso bi na kraju kuhanja trebalo biti mekano i raspadati se na dodir. Za vrijeme kuhanja povremeno provjerite meso i prema potrebi dodajte temeljac. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:45