Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g spaghetta
- 8 češnjeva češnjaka
- 1 dcl maslinova ulja
- 100 g mladog špinala
- 1 dcl bijelog vina
- 3 male kockice maslaca
- 100 g sherry rajčica
- svježe mljeveni sol i papar
Priprema
1. korak
U dobro usoljenu kipuću vodu stavimo kuhati spagehtte.
2. korak
U veću zagrijanu tavu stavimo 1 žlicu maslinova ulja te na njemu prepržimo malo češnjaka.
3. korak
Kad postigne zlaćano smećkastu boju dodajemo kozice i prepolovljene sherry rajčice koje prepržimo minutu do dvije.
4. korak
Kada su spaghetti do 3/4 gotovi mičemo ih s vatre, ocijedimo te dodamo u tavu s kozicama i sherry rajčicama. Podlijemo ih bijelim vinom i dvijema žlicama vode u kojoj su se kuhali spaghetti.
5. korak
Zatim dodajemo špinat, kuhamo još nekih dvije minute da se svi sastojci povežu te začinimo. Serviramo toplo nakon što je tjestenina nekoliko minuta odstajala.
Restaurant Lido, chef kuhinje Raul Lajtman
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....