Sorbeto od dinje i mente

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 650 g dinje
  • 300 ml vode
  • 200 g šećera
  • 1 dl mlaćenice
  • 20tak listova svježe mente

Priprema

1. korak

Šećer i vodu zakuhati na vatri i pustiti da krčka nekoliko minuta da postane sirup. Ubaciti listiće mente i pustiti da se sasvim ohladi. Sirup se može napraviti unaprijed pa čuvati u frižideru. Kad se ohladi izvaditi listove mente.

2. korak

Dinju s mlaćenicom samljeti u blenderu u glatki pire. Ulijati u ohlađeni sirup pa opet izmiksati. Smjesu je dobro još malo ohladiti prije stavljanja u aparat. Zgusnut će se vrlo brzo, za svega deset minuta. Sorbeto poslužiti iz zaleđene čaše ili zdjelice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 05:20