MRZLO LJETO 2023.

Sočnu i slatku lubenicu iskoristite za pripremu ukusnog ledenog štapića oko kojeg će se boriti - odrasli!

Tajna njegove popularnosti je u jednom sastojku koji ovom sladoledu daje posebnu aromatičnost

Nakon što odaberete savršenu lubenicu i zadovoljite svoju želju za osvježavajućim komadićima te ljetne namirnice, ostatke ubacite u blender i krenite u akciju! Naša suradnica Slavica Šagolj dodala joj je još i jagode, mirisnu mentu, vaniliju i amaretto, zbog čega će ovaj desert biti osobito popularan među odraslima. Iskoristite kalupe za pripremu ove slastice, a više ideja i kombinacija okusa potražite na poveznici.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

SLADOLED OD LUBENICE, MENTE, JAGODA I AMARETTA NA ŠTAPIĆU
500 g očišćene lubenice
300 g jagoda
1 šaka svježih listova mente
50 ml amaretta
1 žličica ekstrakta vanilije

image
Berislava Picek/Cropix

Jagode operite ispod mlaza hladne vode te ih dobro osušite kuhinjskim papirom. Narežite ih na manje komade. Stavite u blender. Lubenicu očistite od koštica, narežite na manje komade i dodajte jagodama. Ulijte amaretto te dodajte ekstrakt vanilije i svježe listove mente. Sve lagano izmiksajte do željene gustoće. Aromatičnu smjesu ulijte u kalup za sladoled i stavite u zamrzivač. Ledeno osvježenje prije posluživanja uronite na nekoliko sekundi u vruću vodu radi lakšeg vađenja iz kalupa.

Ovaj i brojne druge recepte za sladolede, slastice i razna ukusna jela pronađite u novom broju magazina Dobra hrana, uz koji svim čitateljima darujemo i Quick and Easy Kotanyi začinske mješavine!

image

Dobra hrana 6/2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Naslovnica Vesna Veselić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:01