SLATKO USRED TJEDNA

Sočne i mekane cimet rolice od dizanog tijesta s preljevom od mlijeka i krem meda

 Tomislav Kristo/Cropix
Recept za ove cimet rolice dobili smo u Jakšiću kraj Požege, na imanju obitelji Bošković koja proizvodi krem med

Trebat će vam:

300 g glatkog brašna

1/2 kockica svježeg kvasca

110 ml toplog mlijeka

1 žlice šećera

1/2 žlica soli

1 jaje

80 g maslaca

5 žlica cimeta

5 žlica šećera

80 g maslaca

60 g šećera

25 g maslaca

50 ml mlijeka

2 žlice krem meda

Priprema:

Zamijesiti dizano tijesto od navedenih sastojaka. Kada se tijesto udvostručilo, razvaljati ga na 5-7 mm debljine. Rastopljenim maslacem premazati tijesto te posuti sa šećerom i cimetom. Zarolati i narezati te ih složiti u posudu za pečenje na papir za pečenje. Ostaviti da se još jednom tijesto digne. Peći 25 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Pečene rolice preliti s vrućom smjesom mlijeka, maslaca i šećera te ih ostaviti da se prohlade. Prije posluživanja posuti s krem medom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2024 19:45