NAPRAVITE SAMI

Sočne burgere možete napraviti kod kuće, imamo recept za meso, umak i dodatke

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Luk pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, dodajte krastavce, umak pa složite najslasnije burgere

Trebat će vam:

1 kg mljevene junetine s oko 20 posto masnoće

sol i papar

Dodaci:

5 žlica majoneze

2 žličice senfa

1 žlica meda

1 žličica srirache ili drugog ljutog umaka

krastavci

3 ljutike

prstohvat šećera

100 g slanine

salata i drugo povrće

Priprema:

Meso začinite, oblikujte u polpete i ispecite na grilu ili roštilju. Dok se meso peče, napravite umak tako da pomiješate majonezu, senf, med i ljuti umak. Na dobro zagrijanoj zasebnoj tavi bez ulja ili druge masnoće ispecite slaninu. Pecite oko dvije minute s jedne i pola minute s druge strane kako biste dobili hrskavu slaninu. Kad je gotovo, na istoj masnoći pirjajte na kolutiće nasjeckanu ljutiku kojoj ste dodali prstohvat šećera. Pustite da poprimi zlatnu boju pa maknite s vatre. Burgere složite tako da pecivo najprije kratko tostirate, premažite umakom, dodajte meso, krastavce, luk i slaninu, a zatim i svježe povrće po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 16:34