RASKOŠNO, A BRZO

Sočna svinjetina u omotaču od začinskog bilja najbolje se slaže uz hrskavi krumpir iz pećnice

 Lauripatterson/Getty Images
Napravite smjesu od začinskog bilja i senfa koja će lijepo aromatizirati meso pa ga ubacite u pećnicu

Trebat će vam:

1-2 cijela lungića (ili meso po želji, može i puretina, primjerice)

1 šaka začinskog bilja (timijan, peršin, origano, ružmarin)

50 g maslaca

2 žlice suncokretova ulja

2 žličice senfa

Sol i papar

Priprema:

U posudici pomiješajte otopljeni maslac, suncokretovo ulje, senf, sol i papar. Dodajte sitno sjeckano začinsko bilje i sve dobro pomiješajte. Dobivenom smjesom dobro natrljajte lungiće i pustite da se odmore barem sat vremena prije pečenja. Pecite na 180 stupnjeva oko 40-50 minuta, ovisno o veličini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 23:39