Mesna štruca
Treba vam:
1 kg mljevene junetine
1 jaje
1 luk
1 šalica mlijeka
1 šalica krušnih mrvica
sol i papar
dvije žlice sjeckanog peršina
1 šalica umaka od rajčice
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica senfa
Priprema:
U posudi pomiješajte mljeveno meso, jaje, sitno sjeckani luk, krušne mrvice, mlijeko i začine. Izmijesite rukama da smjesa bude ravnomjerna. Oblikujte rukama u štrucu i stavite u lagano namašćeni kalup za pečenje ili vatrostalnu posudu. U posebnoj zdjelici pomiješajte umak od rajčice, senf i smeđi šećer pa kistom premažite štrucu. Pecite na 180 °C oko sat vremena. Poslužite s krumpir-pireom ili kuhanom rižom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....