Osim što stvarno morate imati dobrog mesara, tripice obavezno prije pripremanja dobro operite u vodi i vinskom octu, a potom ih dinstajte s povrćem dok ne postanu posve mekane.
"Tripice su u mom kraju omiljene i sastavni su dio zimskog menija. Općenito, volimo hranu koja grije, ali koja nije teška, jer tako pripremljene tripice poprimaju osvježavajuću aromu stabiljke celera i mrkvice Trippa alla Fiorentina se obavezno jede s feta ma preprženog kruha i posipana ribanim sirom" - otkrio nam je Gregorio
Sastojci:
1 kg tripica 200 g pelata 100 g parmezana 2 mrkve 2 crvena luka 2 lista engleskog celera stručak peršina 1 neprskani limun (kora) 6 žlica maslinovog ulja |
Priprema:
Očistiti i narezati povrće na male komadiće. Dinstati na maslinovu ulju. Dodati tripice koje su prethodno oprane u vodi i vinskom octu. Tripice također prodinstati s povrćem te dodati pelate, posoliti i kuhati na laganoj vatri dok tripice ne omekšaju. Kada su gotove, dodati peršin i naribanu limunovu koricu. Servirati u tanjure i posipati parmezanom.
Svidio vam se članak? Pročitajte još:
Tripice - neki ih ne mogu smisliti, drugi ih obožavaju!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....