Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 7-8 manjih glavica komorača, tanko narezanih
- 1 limun, fino ribana korica
- 5 režnja češnjaka, sitno sjeckanih
- 1 veća glavica luka
- 2 konzerve (400 ml) pelata
- 1 jušna žlica šećera
- 1 dcl crnog vina
- 4 jušne žlice krušnih mrvica
- 2-3 kobasice za pečenje, narezane na kolutiće
- 1 čajna žlica sitno sjeckanog ružmarina
- 150 g tvrdog sira, grubo ribanog
Priprema
1. korak
Komorač stavite na foliju, pokapajte limunovim sokom, posolite i popaprite, pomiješajte s pola količine češnjaka, posipajte ružmarinom te pokrite drugim listom folije, a zatim presavinite rubove folije. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.
2. korak
U širokoj zdjeli, na malo maslinova ulja, popržite kolutiće kobasica pa dodajte češnjak i luk. Kad luk omekša dodajte pelate, žličicu šećera i vino. Poklopljeno kuhajte na
laganoj vatri 15 minuta.
3. korak
Vatrostalnu posudu namažite uljem te na dno posložite dio pripremljenog umaka. Dodajte dio pečenog komorača i posipajte sirom te nastavite slagati slojeve dok ne potrošite sastojke.
4. korak
Krušne mrvice pomiješajte s ribanom koricom i malo maslinova ulja te njima prekrijte složenac. Na kraju pospite ostatkom sira. Pecite na 190 stupnjeva oko pola sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....