Trebat će vam:
2 jaja sobne temperature
500 ml mlijeka
550 g brašna + još malo za valjanje
10 žlica svinjske masti za prženje
100 g šećera u prahu za posipanje
Priprema:
U mikser stavite jaja i mlijeko. Miksajte na minimalnoj brzini postupno dodajući brašno. Kada ste sjedinili sastojke, možete promijeniti ravnu lopaticu kukom za tijesto. Ako radite ručno, nastavite mijesiti. Tijesto mijesite još 10 minuta. Ako radite ručno, slobodno dodajte još malo brašna za miješenje. Tijesto mora u konačnici biti mekano. Kada ste umijesili, ostavite ga da odmori 30 minuta pokriveno krpom. Nakon odmora razvaljajte tijesto što tanje možete. Mast možete sad već staviti zagrijavati na laganoj vatri. Ako ne konzumirate mast, možete koristiti ulje, bitno je samo da bude barem dva prsta ulja kako listarići ne bi doticali dno. Izrežite manje rombove i u sredini zarežite crtu kao kod poderanih gaća. Pržite sa svake strane po dvije minute, dok ne dobijete zlatnožutu boju. Zadnji korak je na vama, namažite ih pekmezom ili poslužite uz slane slavonske delicije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....