Tijesto:
2 jaja
100 g maslaca
2 velike žlice kakaa
80 g čokolade s visokim udjelom kakaa
150 g kristal šećera
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
Krema:
450 ml mlijeka
100 g šećera
1 puding od vanilije
2 jaja
400 g malina
Za tijesto u posudu stavite maslac, kakao prah i čokoladu te otopite na pari. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke u koje zatim lagano umiješajte otopljenu čokoladu s maslacem. Na kraju dodajte jedno po jedno jaje. Prednost ovog biskvita je što sve sastojke možete miješati ručno. Ulijte u manji okrugli kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 15 minuta na 175 °C. Ako primijetite da vam je biskvit mekan, pecite ga još 5 minuta. Pustite da se ohladi te ga prerežite u dvije kore. Dok se biskvit hladi, skuhajte kremu. U posudu stavite mlijeko, šećer, puding i jaja te sve dobro izmiješajte. Pripazite da nema koja grudica. Stavite na vatru i polagano miješajte. Kad se krema zgusne, kuhajte je još 5 minuta. Pustite sa strane da se dobro ohladi. Da biste izbjegli stvaranje kožice na kremi, još toplu prekrijte prozirnom folijom. Kad su se svi sastojci ohladili, krenite s dekoriranjem - tijesto, krema, maline i tako redom dok ne potrošite sastojke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....