Trebat će vam:
160 g slanutkova brašna
30 g bijelog brašna
1 žličica kumina
1 žličica dimljene paprike
1 žličica sušenog timijana
1 žličica sezama (po želji)
prstohvat čilija u prahu
sol
200-250 ml hladnog piva
1 vezica luka
ulje za prženje
Priprema:
U posudi pomiješajte slanutkovo i bijelo brašno, kumin, dimljenu papriku, sušeni timijan i sezam (ako ga koristite). Dodajte sol i malo čilija, a zatim i pivo. Pomiješajte. Trebali biste dobiti malo gušću smjesu od one za palačinke. U smjesu ubacite nasjeckani mladi luk. U ulje dodajte žlicu smjese i pržite tako da hrskavci ne dodiruju dno posude. Pržite dvije minute sa svake strane ili dok ne dobiju boju. Poslužite uz umak od vrhnja u koji ste dodali čili ulje ili ulje od mladog luka, sjeckani vlasac i druge začine po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....