Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 70 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g višanja
- 2/3 šalice badema
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 1/3 šalice meda
- 3 žlice likera od višnje
Priprema
1. korak
Višnje očistiti od koštica. Bademe popeći na suhoj tavi pa samljeti u mlincu za orahe ili blenderu. Ako želimo sladoled s krupnim komadima višnje ispasirati ih pasirkom za pire krumpir. Ako želimo glatki sladoled višnje dodati bademima u blenderu i sve zajedno dobro izmiksati.
2. korak
Rastopiti med u manjoj posudi pa mu dodati vrhnje. Neka lagano krčka ali ne zakipi dok se ne pojave mjehurići. Tada mješavinu pustiti da se sasvim ohladi. Pomiješati hladnu smjesu s višnjama, dobro ohladiti pa uliti u stroj za sladoled. Trebat će dvadesetak minuta da se zgusne.
Izvor fotografije: Foto
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....