BRZI RUČAK

Skuhajte rezance pa ih poslužite uz ovaj kremasti umak od kikirikija i povrća

 Ezume Images/
Umaku dodajte začine po želji no svakako se pobrinite da u smočnici imate i konzervu kokosovog mlijeka...

Trebat će vam:

1 pakiranje rezanaca

2 mrkve

pola konzerve slanutka

1 luk

2 režnja češnjaka

pola konzerve kokosova mlijeka

2 žlice maslaca od kikirikija

1 komadić đumbira

1 žličica kumina

1 žličica kurkume

malo čilija

maslinovo ili drugo ulje

mladi luk

kikiriki

sol i papar

Priprema:

Najprije skuhajte rezance. U dubljoj tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša. Dodajte mrkvu koju ste najprije očistili i narezali na tanke rezance. Pirjajte tri minute pa dodajte češnjak, đumbir, kumin i kurkumu. Pirjajte još kratko, ali pripazite da češnjak ne zagori. Dodajte slanutak, a zatim i kikiriki maslac. Dobro promiješajte, dodajte malo vode, a zatim dodajte kremasti dio kokosova mlijeka. Pomiješajte kako biste dobili kremasti umak i dodajte čili. Na kraju umiješajte kuhane rezance i dodatno začinite po želji. Pri posluživanju dodajte sitno sjeckani mladi luk i kikiriki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2024 15:13