Trebat će vam:
1 pakiranje rezanaca
2 mrkve
pola konzerve slanutka
1 luk
2 režnja češnjaka
pola konzerve kokosova mlijeka
2 žlice maslaca od kikirikija
1 komadić đumbira
1 žličica kumina
1 žličica kurkume
malo čilija
maslinovo ili drugo ulje
mladi luk
kikiriki
sol i papar
Priprema:
Najprije skuhajte rezance. U dubljoj tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša. Dodajte mrkvu koju ste najprije očistili i narezali na tanke rezance. Pirjajte tri minute pa dodajte češnjak, đumbir, kumin i kurkumu. Pirjajte još kratko, ali pripazite da češnjak ne zagori. Dodajte slanutak, a zatim i kikiriki maslac. Dobro promiješajte, dodajte malo vode, a zatim dodajte kremasti dio kokosova mlijeka. Pomiješajte kako biste dobili kremasti umak i dodajte čili. Na kraju umiješajte kuhane rezance i dodatno začinite po želji. Pri posluživanju dodajte sitno sjeckani mladi luk i kikiriki.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....