Tiramisu obožavamo iz nekoliko očitih razloga. Naime, priprema ne zahtijeva pečenje, radi se u jednoj posudi i za slaganje nisu potrebne baš nikakve potrebne vještine. Iz posude se može vaditi žlicom i, jednom kada ga kušate, jednostavno više ne marite za izgled. Iako se po originalnom receptu piškote premazuju kremom od jaja, mi smo se ovog puta odlučili na jednostavniju varijantu, onu za koju će vam trebati kvalitetan mascarpone sir, rum ili amaretto te vrhnje za šlag. Na kraju, skuhajte kavu, pripremite kakao i piškote i bacite se na posao, tiramisu je savršen vikend kolač.
Trebat će vam:
250 g piškota
200 ml crne kave
100 ml ruma ili amaretta
100 g šećera u prahu
250 ml vrhnja za šlag
250 g mascarpone sira
2 žlice kakaa
Priprema:
Skuhajte kavu i pustite da se ohladi. U posudu stavite mascarpone sir i šećer i dobro ručno izmiješajte. U veću posudu za miksanje ulijte slatko vrhnje i istucite čvrsti šlag. Na kraju u šlag umiješajte mascarpone sa šećerom. U ohlađenu kavu dodajte rum ili amaretto. Piškote kratko umočite u kavu i slažite po dnu posude. Prelijte polovicom kreme. Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme. Slasticu ostavite preko noći u hladnjaku. Prije posluživanja kolač pospite kakaom. Gostima poslužite izravno iz hladnjaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....