Trebat će vam:
1 kg škampa
12 režnjeva češnjaka
1 mali luk
2 žličice mljevene slatke paprike
pola žličice čili pahuljica
200 ml maslinova ulja
60 ml sherry vina
1 žlica peršina
korica i sok pola limuna
prstohvat soli
Priprema:
Škampe potpuno ogulite, uklonite ljuske i glave, malo ih posolite i potopite u ohlađenu vodu 10 minuta. Izvadite škampe iz vode i ostavite sa strane. U međuvremenu ogulite češnjak i narežite ga na tanke ploške. Zagrijte veliku tavu i minutu lagano tostirajte mljevenu papriku. Izvadite je iz tave i ostavite sa strane. U tavi zagrijte pola maslinova ulja pa dodajte sitno nasjeckani luk. Prodinstajte luk dok ne porumeni pa mu dodajte narezani češnjak. Pecite 3 - 4 minute ili dok češnjak ne počne poprimati zlaćanu boju. Dodajte pahuljice čilija i prženu papriku pa promiješajte. Kuhajte još minutu. Dodajte preostalo ulje i ostavite minutu da se zagrije. Dodajte sve škampe i pecite ih 3 - 4 minute sa svake strane ili dok ne porumene. Nakon što okrenete škampe, dodajte vino i malo limunove korice te povremeno promiješajte da se škampi povežu s češnjakom i začinima. Kad se sve malo zapeklo, maknite s vatre i pospite svježim peršinom. Polijte po želji sokom od limuna i poslužite uz kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....