Kad začujete razigrano pucketanje drva i osjetite miris ugljena, sve je jasno, to je znak da je u pripremi roštilj. Ta čarobna riječ ne traži dodatna objašnjenja, no eventualno se nameće goruće pitanje: "Što će završiti na tim vrućim metalnim rešetkama?"
Naravno, ne treba zaboraviti da razlikujemo više načina pečenja mesa na roštilju. Naime, naše mjesto stanovanja ipak diktira način i model roštilja koji koristimo, odnosno hoće li biti na drveni ugljen, plin ili, pak, na električnu energiju.
Slijede nabava namirnica i njihovo obvezno mariniranje, što iziskuje vrijeme i pažnju. Dobra i pravilna priprema već je pola odrađenog posla, a i posao se vrlo brzo zaboravi kada se ekipa okupi oko stola i počne veselo zveckati vilicama i noževima jer puni tanjuri u konačnici znače da je gazda dobro odradio svoj zadatak.
VRATINA KOJA USPIJEVA UVIJEK
Odmak od našeg tradicionalnog roštilja omogućuju nam začini tipični za Tursku ili, pak, Indiju, a tako aromatizirano meso se potom ublažava umacima na bazi jogurta, namazima od slanutka ili citrusnim notama koje jelima daju limeta i limun. Kroz ovaj editorijal isprepliće se mnogo zanimljivih namirnica i začina jer želimo da vam roštilj postane zabavni izazov za nepce.
PILETINA MARINIRANA U JOGURTU
Desert na roštilju još je jedno iznenađenje koje možete pripremiti za svoje goste. Hrskava mini pita s jagodama istinsko je osvježenje. Trik je samo u temperaturi rešetke koja mora biti oko 100 °C. Nakon što ispečete meso i povrće za ručak i vatra postane sve blaža, a rešetka hladnija, stavite na nju slatkiše u foliji. Dok s gostima rješavate razne mesne delicije, u tijeku će biti priprema deserta koji će biti gotov u pravom trenutku.
HRSKAVA LISNATA PITA OD JAGODA
Svibanj simbolizira početak sezone roštiljanja u vrtovima, na balkonima i terasama pa se inspirirajte jelima iz našeg editorijala i dodajte novu dimenziju gozbi s rešetke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....