Jesen je i kalendarski stigla i preko noći društvene mreže preplavile su fotografije primamljivih cimet rolica. Napravili smo ih već i sami, jer kako bismo uopće mogli propustiti miris cimeta i toplog dizanog tijesta na prve kišne dane? U potrazi za provjereno dobrim receptom naišli smo i na nekoliko drugih slatkih i slanih favorita.
Ipak, bit ćemo pošteni i s vama najprije podijeliti recept za baš te, najmekše cimet rolice koje smo do sada isprobali, a napravila ih je naša suradnica Slavica Šagolj. Odmah smo je zamolili za recept i od tada ih radimo samo na njezin način, a isto savjetujemo i vama. Meke su, sočne, bogate nadjevom, a kremasti premaz od sira svidio se čak i onima koji inače izbjegavaju slatki sir.
RECEPT ZA NAJBOLJE CIMET ROLICE
Dok još ima svježeg voća, razmislite i o tome da napravite rolice s borovnicama ili drugim bobičastim voćem. Koristiti možete i smrznute plodove, no u tom ih slučaju prije svega dobro osušite. Osim svježeg ili smrznutog voća, koristiti možete i sušeno. Dobra ideja bit će upravo sušene smokve koje možete upariti s desertnim vinom pa napraviti bogato punjenje, a zatim i preljev od svježih smokava, oraha, pistacija, vanilije i mlijeka. Recepte potražite u nastavku.
Za one koji uvijek radije biraju čokoladne nadjeve, dobra ideja mogu biti i nešto drugačije rolice s omiljenim namazom. Osim gotovog namaza, uvijek možete koristiti i onaj koji ste napravili sami od datulja, kakaa i lješnjaka, a za dodatnu hrskavost, rolice posipajte sjeckanim lješnjacima. Bit će još bogatiji i ukusniji.
ROLICE S ČOKOLADOM I LJEŠNJACIMA
Na kraju, donosimo vam i recept za slane pizza rolice s kojima nema greške. Dobra su opcija kada vas iz hladnjaka gledaju ostaci s kakve slavljeničke plate ili, jednostavno, kada se zaželite toplog domaćeg peciva, a pri ruci imate tek nekoliko namirnica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....