TJEDNI MENI

Sedam prejednostavnih Ottolenghijevih recepata koji vam neće oduzeti više od sat vremena

 Lidija Loncaric/Neja Markicevic/Cropix
Kuharice Yotama Ottolenghija mogli bi listati satima, njegovi recepti odlična su podloga za svakodnevno eksperimentiranje u kuhinji

Jelima chefa Yotama Ottolenghija često se inspiriramo upravo zbog bogatih okusa i više nego zanimljivih tekstura. Poznat je po spajanju namirnica koje koristimo svakodnevno s onima nešto neobičnijima, a ono što nas uvijek iznova osvoji jest upravo faktor iznenađenja koji dolazi s prvim zalogajem. Osim toga, obožavamo listati njegove kuharice u potrazi za novim jelima pa ista ta jela često spremamo i sami. Jedan od favorita svakako je gusto varivo s blitvom, ali i nedavno isprobana čupava pita sa sirom i cvjetačom.

JUHA S BLITVOM I GRČKIM JOGURTOM

image
Neja Markicevic/Cropix/

U nastavku donosimo nekoliko probranih recepata slavnog chefa, sastojke možda već imate u hladnjaku, a dobro je dodati i kako će priprema ovih jela biti dobra ideja za sve one željne eksperimentiranja u kuhinji. Osim ranije navedenog variva i pite, dobra ideja za ručak usred tjedna tako će biti i punjeni krumpir, ali i pečeni celer na posve drugačiji način. Naravno, tu je i čokoladna torta koju je The New York Times prozvao najboljom na svijetu.

PEČENI CELER

PUNJENI KRUMPIR

image

Punjeni krumpir po receptu Yotama Ottolenghija pripremila je Instagram korisnica @whatskarencooking

@ottolenghi Instagram

NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA NA SVIJETU

image
@nytimes Instagram/@helen_goh_bakes Instagram//

Također, nedavno nas je posebno razveselila vijest da je chef Ottolenghi sa svojim timom pokrenuo YouTube kanal s kratkim epizodama u kojima pripremaju jednostavna, svakodnevna jela. Prvi video recept objavljen na Ottolenghi Test Kitchen kanalu već smo testirali, a u pitanju je ranije spomenuta pita od sira, cvjetače i kora za savijače koja nas je, pomalo očekivano, već na prvi zalogaj osvojila okusima i teksturama. Hrskava izvana, kremasta iznutra, ova lava pita sjajna je ideja kada ne znate što kuhati za ručak i, unatoč tome što izgleda prilično komplicirano, priprema se jednostavno i brzinski pa je stoga idealna za ručak usred tjedna.

BRZA PITA OD CVJETAČE

image
Lidija Lončarić/

Osim toga, na kanalu možete pronaći i recept za jednostavno jelo sa slanutkom te tikvice s toplim umakom od jogurta. Dobro je dodati i kako je kanal Ottolenghi Test Kitchen samo uvod u ono što je slavni chef sa svojim timom pripremio za novu kuharicu "Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love", koju od kraja rujna možete naručiti putem Amazona, Book Depositoryja i drugih online trgovina.

CONFIT TANDOORI SLANUTAK

TIKVICE S TOPLIM UMAKOM OD JOGURTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:47