Nakon što smo pojasnili kako nastaje tekila, a kako meskal, vrijeme je za uživanje u koktelima u kojima su u glavnoj ulozi! Zahvaljujući Romanu Rabiku i Marku Markoti iz tvrtke Alca Zagreb kušali smo ih u nekoliko zabavnih pića. Jedno od njih je i ananas margarita, voćna verzija poznatog barskog klasika. Kako biste spremili ananas margaritu, spremite zero waste sirup od ananasa, koji vam može poslužiti i kao baza za osvježavajuće bezalkoholno piće. Sve što morate učiniti je dodati sirupu mineralnu ili soda vodu, ubaciti krišku limuna ili limete i nazdraviti.
ANANAS MARGARITA
Trebat će vam:
50 ml tekile (100% de agave blanco)
15 ml likera od kukuruza
20 ml Zero Waste sirupa od ananasa*
25 ml svježeg soka limete
led
svježi korijandar za dekoraciju
U šejker stavite led, tekilu, liker od kukuruza, sirup do ananasa i sok od limete pa dobro protresite nekoliko sekundi. Procijedite koktel u čašu s ledom i ukrasite svježim korijandrom.
*ZERO WASTE SIRUP OD ANANASA
Trebat će vam:
100 g kore i mesa ananasa
200 g vode
300 g šećera
Kako biste pripremili sirup, zakuhajte sve sastojke u loncu. Lagano miješajte dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i pustite preko noći da se ohladi. Procijedite sirup u bocu i čuvajte u hladnjaku do mjesec dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....