Nakon što smo pojasnili kako nastaje tekila, a kako meskal, vrijeme je za uživanje u koktelima u kojima su u glavnoj ulozi! Zahvaljujući Romanu Rabiku i Marku Markoti iz tvrtke Alca Zagreb kušali smo ih u nekoliko zabavnih pića. Prvo je bila malo drugačija Bloody Mary, zatim osvježavajuća ljetna margarita, a potom i najprodavaniji klasični koktel - Negroni Mezcal. Danas vam, pak, donosimo recept za Palomu!
PALOMA
Trebat će vam:
50 ml tekile
10 ml svježeg soka limete
10 ml sode od grejpa
kriške grejpa za dekoraciju
Priprema:
U čašu s ledom ulijte tekilu i sok limete, promiješajte pa dodajte sodu od grejpa. Lagano sve promiješajte žlicom i ukrasite kriškama grejpa.
Kako to izgleda na licu mjesta, u poljima agave u dalekom Meksiku, saznajte u najnovijem magazinu Dobra hrana koji je od 27. lipnjana kioscima!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....