Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 6 malih mladih krumpira
- 1/2 dcl maslinova ulja
- 2 jušne žlice slatkog vrhnja
- 2 jušne žlice bijelog vinskog octa
- 2 čajne žlice dijonskog senfa
- 1 ušna žlica sjeckanog svježeg vlasca
- 250 g cherry rajčica
- malo rikole ili mladog špinata
- 2 filea svježeg lososa
Priprema
1. korak
Krumpir skuhajte u vrućoj posoljenoj vodi 15-ak minuta. Kad je kuhan, procijedite ga i ostavite par minuta u hladnoj vodi kako biste lakše odstranili koricu.
2. korak
Filee lososa posolite i namažite maslinovim uljem te ih kratko (par minuta s jedne i druge strane) specite u tavi. Za dressing pomiješajte senf, maslinovo ulje, slatko vrhnje, ocat i vlasac.
3. korak
Krumpire prepolovite te zajedno s polovicama rajčica umiješajte u dressing. Posolite i popaprite. Filee lososa natrgajte na manje komade, pomiješajte s krumpirom i rajčicama te na kraju dodajte rikolu ili mladi špinat.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....