Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g kvinoje
- 1 chilli papričica
- 100 g špinata
- 4 mlada luka
- 1 stručak svježeg ili sušenog korijandera
- 1 stručak svježe ili sušene metvice
- 2 ocijeđena soka od limete
- 1 mango narezan na komadiće
- malo maslinova ulja
- 50 g feta sira
Priprema
1. korak
Stavite kvinoju u zdjelu na srednju vatru te prelijte kipućom vodom toliko da ju prekrije. Ukoliko upije svu vodu dodajte još vode i kuhajte nekih 35 minuta.
2. korak
U međuvremenu stavite špinat, chilli papričicu, metvicu, korijander, mladi luk, sok od limete i maslinovo ulje u bleneder te izmiksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
3. korak
Kada je kvinoja gotova ocijedite ju i pomiješajte s umakom. Umiješajte zatim i komadiće manga,a sve pospite komadićima feta sira.
Omjer vode i žitarica može biti i do 5:1. Kvinoja ima veliku moć upijanja vode pa tijekom kuhanja poveća svoj volumen 4 do 5 puta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....