Salata s kozicama i špinatom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g kozica
  • 500 g špinata
  • 4 krumpira
  • 8 cherry rajčica
  • bosiljak
  • peršinov list
  • 1 češanj češnjaka
  • grančica ružmarina
  • vinski ocat
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Kozice očistite. Krumpir ogulite, izrežite ga na kockice (ne premale) pa ga stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu i kuhajte osam do deset minuta dok ne bude mekan, ali pazite da vam se ne prekuha. Špinat operite i ocijedite, a cherry rajčice prepolovite.

2. korak

Kozice kratko popecite u tavi na maslinovom ulju uz dodatak sjeckanog češnjaka i

ružmarina. Kozice malo popaprite.

3. korak

U zdjelu stavite krumpir, špinat, rajčice, sjeckani peršinov list i bosiljak, posolite, popaprite i začinite vinskim octom i maslinovim uljem. Nježno promiješajte rukama i umiješajte i pečene kozice.

Savjet: ovu salatu možete napraviti i s pečenom filetiranom ribom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. studeni 2024 22:18