Priprema: 15 minuta
Pečenje: 25 minuta
Porcija: 4-6
Trebat će vam:
3 srednja batata
1 veliki crveni luk
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žličice mljevenog čilija
žličica dimljene paprike
pola žličice soli
100 g suhe kvinoje
ribana korica i sok 2 limete
2 žličice meda
režanj češnjaka
200 g crnoga graha iz konzerve
1 crvena rog paprika
peršin
4-8 jaja (ovisno o apetitu)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Batat narezan na kockice i luk na kriške rasporedite po limu koji ste obložili papirom za pečenje. Poškropite ih žlicom maslinova ulja pa začinite čilijem, dimljenom paprikom i soli. Pomiješajte da začini prekriju povrće pa rasporedite u jednom sloju po limu. Pecite oko 25 minuta dok batat ne omekša, a na pola pečenja okrenite kockice. Kada je batat gotov, izvadite ga iz pećnice i stavite sa strane. Dok se batat peče, skuhajte kvinoju po uputama s pakiranja. U zdjelicu stavite 3 žlice maslinova ulja, sok i ribanu koricu limete, med i usitnjeni češnjak. Pomiješajte u većoj zdjeli kuhanu kvinoju, grah, usitnjenu papriku, peršin i pečeni batat i luk. Polijte umakom i dobro promiješajte te razdijelite salatu u zdjelice. Na tavi na malo ulja ispecite jaja na oko te rasporedite po zdjelicama po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....