Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 pileća prsa
- 2 stapke celera
- 1 manji korijen celera
- peršinov list
- 3-4 kisela krastavca
- 1 žlica sjeckanih kapara
- 1-2 vrećice majoneze
- 1 žličica senfa
- 1 žlica kiselog vrhnja
- limunov sok
- sol i papar
Priprema
1. korak
Pileća prsa posolite, popaprite i premažite senfom pa ih ispecite u komadu zajedno s kosti u pećnici. Kada je pečeno ostavite meso da se ohladi pa ga skinite s kosti. Korijen celera ogulite i naribajte, a hrskave stapke celera narežite na manje komade. Kisele krastavce narežite što sitnije, isto učinite i s kaparima. Pečenu i ohlađenu
piletinu narežite na kockice te ju stavite u zdjelu zajedno s ostalim naribanim i nasjeckanim sastojcima.
2. korak
U manjoj zdjelici pomiješajte majonezu, senf, kiselo vrhnje, limunov sok, sol, papar, peršinov list te dobro promiješajte da dobijete gusti umak kojim ćete preliti piletinu i povrće. Dobro promiješajte da se sve skupa spoji. Ova salata najbolja je kad se ohladi u frižideru.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....