Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 češanj češnjaka
- 2 artičoke
- prstohvat soli
- 1/2 limuna
- 4 jušne žlice maslinova ulja
- 1 crveni luk narezan na tanke kriške
- malo timijana
- 1 kg kelja
Priprema
1. korak
U mužaru pomiješajte češnjak i artičokama te dodajte limunov sok i maslinova ulja. U maloj zdjeli pomiješajte luk i timijan s malo soli pa pustite da odstoji kojih 10 minuta.
2. korak
Stavite kelj u široku posudu, dodajte luk, timijan i umak koji ste prethodno pripremili. Pustite da se marinira kojih 15 do 20 minuta. Po želji posipajte pinjolima i sušenim brusnicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....