NA ŽLICU

Ručak za dva dana: varivo od graha sa svinjetinom i korjenastim povrćem

 Pinkybird/Getty Images/istockphoto
Napravite ovo jelo usred tjedna pa u njemu uživajte dva dana. Najbolje je uz još topli domaći kruh

Trebat će vam:

300 g svinjetine

1-2 konzerve graha

2 mrkve

1 manji komad celera

1 korijen peršina

1 šaka svježeg peršina

1 luk

2 režnja češnjaka

temeljac ili voda

1 lovorov list

sol i papar

ulje

Priprema:

Na malo ulja najprije dobro zapržite kockice mesa sa svih strana. Maknite iz posude pa na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da se zažuti, dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, celer i korijen peršina. Pirjajte 20-ak minuta i vratite meso. Začinite soli i paprom te dodajte lovorov list. Dodajte temeljac, toliko da prekrije sve sastojke i kuhajte 40 minuta. Prema potrebi, dodajte još tekućine, a zadnjih 10 minuta dodajte grah iz konzerve, koji ste prije toga isprali. Na kraju kuhanja, ubacite šaku sitno sjeckanog peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 16:41