USRED TJEDNA

Ručak na žlicu: Varivo od bijelog graha, krumpira i kelja koje morate probati

 Bhofack2
Tražite li ideje za brz i jednostavan ručak usred tjedna, konzerva graha i nekoliko jednostavnih dodataka mogli bi biti dobro rješenje

Priprema: 5 minuta
Pečenje: 20 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

800 g bijelog graha iz konzerve
1 srednje veliki luk
1 stapka celera
1 veća mrkva
1-2 režnja češnjaka
200 g kelja
2 srednje velika krumpira
žlica maslinova ulja
žlica koncentrata rajčice
80 ml bijelog vina
1 grančica svježeg ružmarina ili pola žličice sušenog
500 ml povrtnog temeljca ili vruće vode
sol i papar

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Kada počne cvrčati dodajte luk, mrkvu i celer koje ste prethodno usitnili. Pirjajte oko 5 minuta uz često miješanje sve dok luk ne omekša i ne postane proziran. Dodajte protisnuti češnjak, grah, koncentrat rajčice, kockice krumpira i ružmarin. Kuhajte minutu uz neprestano miješanje. Dodajte vino, dobro promiješajte i pustite da krčka sve dok vino ne ispari, a zatim još minutu. Dodajte povrtni temeljac i papar. Pojačajte vatru i pustite da kuha dok mješavina ne proključa, a potom poklopite, smanjite vatru, ubacite kelj narezan na trakice i pustite da kuha 15 minuta. Kada su krumpiri meki, a juha gusta i kremasta, maknite lonac s vatre i uklonite grančicu ružmarina ako ste je koristili. Kušajte i po potrebi dodajte još soli i papra. Poslužite s malo maslinova ulja i parmezanom, a dodajte i mesne okruglice ako vam je ostalo od prethodnog dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 14:57