DOBRA KOMBINACIJA

Ručak kakav svi vole: Hrskavu pohanu cvjetaču poslužite uz omiljeni rizi bizi

 Julia Mikhaylova/
Cvjetaču možete pržiti u ulju ili je završiti u pećnici, a sve zajedno možete poslužiti uz zdjelu zelene salate

Trebat će vam:

2 glavice cvjetače

200 g krušnih mrvica

200 g brašna

4 jaja

300 g riže

150 g graška

sol i papar

temeljac

maslac i ulje

Priprema:

Cvjetaču operite i razlomite na manje cvjetove. Dobro je osušite pa uvaljajte najprije u brašno, zatim u umućena jaja, koja ste začinili soli i paprom, pa u krušne mrvice. Cvjetaču pržite u ulju ili ispecite u pećnici poprskanu uljem. Na malo maslinova ulja najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte rižu, pustite da se zastakli pa je podlijte temeljcem. Kuhajte 5 minuta, dodajte smrznuti grašak pa kuhajte dok grašak i riža ne omekšaju. Začinite ih soli i paprom te na kraju umiješajte kockicu maslaca. Cvjetaču poslužite s rižom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 01:00