RIBA, HOBOTNICA I MORSKI PLODOVI

RUČAK IZ MORA: Kad smo ga zamolili da pripremi jela od ribe, Esteban Antillon je pljesnuo rukama i bacio se na kuhanje!

 Marko Miščević
Dobro je poznata stvar da bismo ribu i morske plodove trebali jesti što češće i tijekom cijele godine, ali moramo priznati da nam ljeti predstavlja posebnu poslasticu

Zalogaj sočne i aromatične ribe odmah nas podsjeti na opuštanje na plaži uz zvukove mora i zasluženi odmor, a istovremeno je osobito hranjiva i zdrava namirnica koja čini osnovu mediteranske prehrane. Mnogi zaziru od pripreme ribe kod kuće zato što se doima kao zahtjevan pothvat, no recepti u nastavku odličan su primjer kako možete zadovoljiti svoju želju za ukusnim ribljim jelima bez puno kompliciranja. Sol, sok limuna ili limete, svježe povrće i raznovrsni začini sastojci su koji će vam pomoći da riba postane novo najdraže jelo na vašem kućnom meniju, a naš je savjet da se sprijateljite s osobljem u vašoj lokalnoj ribarnici i žrtvujete koji sat sna da biste ujutro ugrabili najljepše primjerke bijele ribe, hobotnice ili rakova za ručak za pamćenje.

Riba pečena u soli

Škampi s rižom

Marko Miščević

Ceviche s avokadom

Marko Miščević

Ceviche od hobotnice

Marko Miščević

Riblji tacosi

Marko Miščević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:31