Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 veća odreska ili 8 manjih
- malo senfa
- 1 luk srednje veličine
- krastavci (kiseli)
- 4 šnite slanine ili 6 ako imate 8 manjih odrezaka
- krumpiri ili njoki (prilog po želji)
Priprema
1. korak
Istucite odreske. Posolite ih, popaprite i premažite senfom. Luk narežite ga na kolutiće. Krastavce izrežite uzdužno na tanke šnite. Uz jedan rub odreska poslažite luk, potom gore slaninu, pa krastavce.
2. korak
Zarolajte odreske i učvrstite ih čačkalicama da se ne odmotaju. Dvije glavice luka sitno nasjeckajte. Rolice naglo prepecite sa svih strana i ostavite ih sa strane.
3. korak
Na masnoći koja je ostala od prženja mesa prodinstajte luk. Vratite rolice odrezaka, podlijte toplim temeljcem. Posolite, popaprite i pokriveno pirjajte povremeno miješajući te nadolijevajući temeljac najmanje 40 minuta, sve dok meso ne postane mekano. Podlijte vinom i pirjajte u otvorenoj posudi još 10 minuta, odnosno dok alkohol potpuno ne ispari. Odreske poslužite s pireom od krumpira ili njokima.
Savjet: Umjesto slanine možete uzeti tanko narezanu dimljenu šunku. Umak će biti pikantniji ako ga začinite s malo mljevene čili papričice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....