Priprema: 30 minuta
Pečenje: 45 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
1 pecivo od jučer
1 veći poriluk
400 g mesa od buče
800 g miješanog mljevenog mesa
2 jaja
sol i papar
1 glavica luka
1 kg krumpira
150 g slanine
ulje za prženje
Priprema:
Buču izrežite na kockice, stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici na 180°C 30 minuta. U mlaku vodu namočite pecivo. Poriluk narežite na kolutove. Umutite jaje, dodajte ocijeđeno pecivo, sve umiješajte u mljeveno meso i začinite. Dodajte poriluk, polovicu kockica buče, promiješajte i oblikujte štrucu koju pecite na limu obloženom papirom za pečenje 45 minuta. Luk ogulite i nasjeckajte, slaninu narežite na kockice pa ih prepržite u tavici. Pomiješajte ih s ostatkom buče i ostavite na toplom. Krumpire ogulite i narežite na četvrtine pa ih blanširajte u slanoj vodi tri minute i ocijedite. Kad je štruca skoro pečena, u tavi u ulju prepržite krumpir. Stavite ga na papirnati ručnik pa ga vratite u tavicu iz koje ste ocijedili ulje i pomiješajte s lukom, slaninom i bučom. Poslužite uz štrucu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....